Online blogs

We bieden een groot aantal online blogs aan om uw kennis te verbreden.

5 Dingen die je beter maken in Content Writing

Schrijvers over de hele wereld publiceren dagelijks miljoenen artikelen op het internet. Valt die van jou op? Als u een maker van inhoud bent, zal het maken van een paar eenvoudige veranderingen u helpen het soort schrijver te worden waarvan de berichten leesbaar, herkenbaar en deelbaar zijn. Hier zijn vijf dingen die je beter maken in het schrijven van content en die je helpen om je berichten te laten schitteren als een baken in een zee van woorden.

1) Het bestuderen van andere schrijvers

Als je stevige inhoud gaat creëren, moet je je bewust zijn van wat andere schrijvers in je ruimte doen. Lees veel. Bewaar een clipbestand van artikelen die je aan de haak slaan. De bonus? Als je weinig inspiratie hebt, kun je door je clip-bestand bladeren om onderwerpen te ontdekken waarover je enthousiast bent om te schrijven.

Hier is een tip: laat grote ideeën niet wegkomen! Je denkt misschien dat je dat coole onderwerp dat je tegenkwam bij het lezen van verouderde tijdschriften op het kantoor van de tandarts nog weet, maar de kans is groot dat je er niet aan denkt, tenzij je het opschrijft. Gebruik Evernote, of een andere notitie-app op je smartphone, om je inspiratieflitsen op te schrijven.

Als je goede schrijvers leest, wordt je een betere. Gebruik sociale media om schrijvers te volgen wiens werk je informeert en vermaakt. (Of, als het beter voor u werkt, schrijf u in voor hun e-mail updates.) Bestudeer hun artikelen analytisch – wat doen ze dan zo aantrekkelijk? Is er iets over hun techniek dat je zou kunnen leren?

2) Onderzoek doen zonder te overdrijven

Als ik aan een nieuw artikel begin, begin ik met wat verkenningen. Ik voer een Google-zoekopdracht uit voor mijn artikelonderwerp en scan vervolgens de artikelen in de topresultaten door. Terwijl ik dit doe, denk ik na over hoe ik mijn eigen artikel ga inlijsten op een manier die iets unieks aan het onderwerp brengt.

Mijn benadering van het creëren van inhoud houdt in dat ik eerst schrijf en als laatste onderzoek doe. Terwijl ik mijn recon reading doe, maak ik snel aantekeningen over het onderzoek dat ik in mijn artikel wil opnemen. Maar ik ga pas in dat onderzoek graven als ik klaar ben met mijn ontwerp. Wij schrijvers houden ervan om te leren, dus het is gemakkelijk om een diepe duik te nemen in een onderzoek konijnenhol als je niet voorzichtig bent, en het terugklimmen uit die konijnenholen kost tijd die drukke content producenten niet hebben.

De kans is groot dat, tenzij het analyseren van het onderzoek uw specialiteit is, uw lezers niet op zoek gaan naar een diepgaand onderzoek. In de meeste gevallen zullen ze u bedanken voor het uitgraven van de meest fascinerende ontdekkingen en het delen van die in een paar zinnen. Zorg ervoor dat u een link naar het onderzoek legt voor het geval uw lezer nieuwsgierig is en meer wil weten.

3) Kennismaken met SEO

Zoekmachine optimalisatie is een groot onderwerp. Dit artikel is niet de plaats voor een diepe duik, maar SEO is iets wat elke contentproducent zou moeten bestuderen. Hier zijn een paar basisprincipes:

Titels zullen je maken of breken. Een goede titel met competitieve (maar niet te competitieve) trefwoorden is de sleutel om je artikel gezien, gelezen en gedeeld te krijgen.
Structuur is cruciaal. Het internet heeft van ons scanners gemaakt in plaats van diepe lezers. Uw artikel moet mager zijn. Niet alleen dat, maar ook subheaders zijn belangrijk voor het plaatsen van SEO-vriendelijke zoekwoorden.
U moet terug naar uzelf linken.
Terugkoppelen naar uw eigen relevante artikelen is een goede manier om meer pageviews te genereren.
Verse inhoud is kritisch. Houd uw artikelen op de hoogte. Dat houdt ook in dat u nieuwe, nieuwe verhalen maakt en oudere verhalen bijwerkt.

4) Weten hoe je een killer hook kunt maken

Zoals ik al zei, uw kop is het eerste wat uw lezer zal aantrekken, en daarom is het van essentieel belang om het precies goed te doen. Daarna moeten je openingszin en je hoofdartikel dwingend genoeg zijn om de lezer op de pagina te houden.

Wanneer je geen sterke hook hebt zal je lezer niet blijven hangen. (Pro-tip: Vertragingstijd is een belangrijke factor in SEO.) Lezers die weg navigeren, in plaats van op uw site te blijven om te lezen wat u hebt geschreven, gaan niet aan de slag. Ze geven geen commentaar, schrijven zich niet in op uw nieuwsbrief en volgen u niet op sociale media. En ze komen waarschijnlijk niet terug.

Er is een voorbehoud als het gaat om het openen van paragrafen – ze moeten verkopen, maar ze moeten niet misleidend zijn. Laat uw opener nooit een cheque uitschrijven die uw artikel niet kan verzilveren.

5) Het vinden van je stem

Het is onderzocht dat er elke dag meer dan twee miljoen blogberichten worden gepubliceerd. (Genoeg berichten om TIME Magazine te vullen voor 770 jaar.) Het enige wat je hebt dat andere schrijvers niet hebben is je stem, en je stem wordt gesmeed door niet alleen je schrijfstijl maar ook je ervaringen.

Wanneer je kunt, behandel dan niet alleen een onderwerp, maar deel een verhaal. Ik schreef onlangs over het bedriegerssyndroom. In plaats van dezelfde grond die anderen hadden, besloot ik een meer persoonlijke benadering te kiezen en wat tips te delen voor het verslaan van het bedriegerssyndroom.

Als je geen verhaal hebt dat betrekking heeft op je lezers, kun je op zijn minst je artikel doordrenken met je persoonlijke stijl. In plaats van te schrijven alsof je een droog onderzoekspapiertje uitkraamt, schrijf je alsof je een vriend vertelt over wat coole nieuwe dingen die je hebt geleerd. Gebruik je eigen natuurlijke, gemoedelijke toon. Houd je taal eenvoudig en direct. Met andere woorden, wees gewoon jezelf. Niemand anders kan dat.

logo SEO academie

Contact Info

Wijnhaven 6
2511 GA Den Haag

+070 1234567
info@seoacademie.nl

Maandag t/m vrijdag: 9:00 - 17:00

Copyright 2020 FRESHFACE ©  All Rights Reserved