Online blogs

We bieden een groot aantal online blogs aan om uw kennis te verbreden.

De sociale-mediamarketingweek in het vooruitzicht:

Snapchat gaat campagnes inzetten, wijziging van de attributie op Facebook en TikTok-downloads kunnen dooorgaan.

Snapchat komt met een nieuw idee: Platform Burst, wat opties biedt voor adverteerders.

Snapchat is een nieuw zwevend reclamebord genaamd: Platform Burst. Het idee is om te garanderen dat campagnes ten minste 40% van hun doelgroep maal 15 keer kunnen bereiken in een periode van drie tot vijf dagen, volgens Digiday. Platform Burst campagnes kunnen verschillende advertentieformaten over het platform omvatten en kosten naar verluidt ongeveer 127.000 dollar.

Waarom dit zorgwekkend is?
Deze optie kan een beroep doen op merken die op zoek zijn naar een hoog frequentiebereik in het Q4-winkelseizoen tegen een vaste prijs. Snapchat biedt ook Snap Select, die adverteerders de optie geeft om niet-skipbare, zes seconden durende Commercials te kopen op shows in Snapchat Discover.at een vaste prijs. Terwijl Snapchat schijnbaar is overschaduwd door de opkomst van TikTok en het politieke drama, is Snapchat doorgegaan met het uitbouwen van TV-achtige mobiele video-reclameaanbiedingen.

Facebook zal het 28-daagse attributie-venster verwijderen

Vanaf 12 oktober stelt Facebook de attributievensters van adverteerders standaard in op 7 dagen klik. Het zal het 28-daagse attributie-venster langzaam verwijderen. De reden? De privacy van browsers op cross-site en cross-device tracking maken langere toeschrijvingsvensters in wezen onhoudbaar.

Update: Facebook zei dat het deze wijziging van de toewijzing op de lange baan schuift en dat het 28-daagse toewijzingsvenster nog steeds de standaard is – voor nu.

Waarom wij ons zorgen maken.
Dit is het laatste van de vele veranderingen waar adverteerders mee te maken zullen krijgen als gevolg van de toegenomen privacy-maatregelen van browsers. Exporteer voor 12 oktober alle historische 28-daagse conversiegegevens en werk alle geautomatiseerde regels bij die daarop gebaseerd zijn. Als u gebruik maakt van het 28-daagse venster, zal de “vergelijkingsvensters” functie in Ads Manager u een gevoel geven van hoe een verschuiving naar het 7-daagse venster het aantal conversies dat u ziet gerapporteerd kan veranderen.

Instagram en Facebook Messenger fusie

In maart 2019 kondigde Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, plannen aan om berichten via Facebook Messenger, Instagram en WhatsApp samen te voegen en de berichten die tussen de apps worden verzonden te versleutelen. In een eerste stap heeft het bedrijf nu Facebook Messenger en Instagram samengevoegd en de oude Instagram Direct-service vervangen door Messenger.

“We verbinden de Messenger- en Instagram-ervaring met elkaar om enkele van de beste Messenger-functies naar Instagram te brengen”, zeggen Facebook-leider Adam Mosseri en Stan Chudnovsky, de hoofden van Instagram, in een verklaring. De WhatsApp-integratie is nog steeds een werk in uitvoering en blijft gescheiden.

Waarom wij ons zorgen maken.
De stap komt te midden van het antitrustonderzoek, en velen vroegen zich af of het wel een motiverende factor is om de technologieën te integreren om het argument tegen het uiteenvallen ervan te versterken. Omdat gebruikers meer tijd besteden aan messaging en aantoonbaar minder tijd aan feeds, helpt de integratie om de aandacht te behouden en betekent meer aandacht meer mogelijkheden om advertenties te bekijken.

TikTok downloads kunnen doorgaan. Voorlopig.

Een Amerikaanse rechter heeft het bevel van de Trump-administratie geblokkeerd zodat Apple en Google TikTok zondag uit hun app stores kunnen weren. Het moederbedrijf ByteDance is nog steeds in gesprek met Walmart en Oracle om eigendomsdeelnemingen te nemen in een nieuwe entiteit die TikTok Global zou worden genoemd en toezicht zou houden op de activiteiten van de VS.

Waarom wij ons zorgen maken.
De politieke hoofdpijn van TikTok kan eigenlijk helpen om het bij de bovenkant van de grafieken van de app-download te houden – het was op de vierde plaats onder vrije apps in de Apple App-winkel Zondag en gisteren. Toch heeft de onzekerheid over het lot van de app het voor adverteerders moeilijk gemaakt om er voor Q4-vakantiecampagnes op te rekenen en kan de jongere gebruikersbasis elders worden aangesproken, zoals bij Snapchat. Facebook’s TikTok antwoord, Instagram Reels, is ook gericht op het ophalen van budgetten die eerder voor TikTok bestemd waren.

Facebook klaagt browserextensiemakers aan voor het schrapen van gegevens

Facebook heeft een proces aangespannen tegen twee bedrijven waarvan het zegt dat ze browseruitbreidingen hebben gebruikt om gebruikersgegevens van Facebook, Instagram, Twitter, YouTube, Pinterest, LinkedIn en Amazon te schrapen en te verkopen. Bij installatie hebben de browserextensies Chrome, “UpVoice” en “Ads Feed”, de naam van de gebruiker, de gebruikers-ID, het geslacht, de geboortedatum, de relatiestatus, de locatie-informatie en andere account-gerelateerde gegevens naar beneden gehaald. De bedrijven lijken door dezelfde mensen te worden gerund.

Waarom wij ons zorgen maken.
De extensies hebben geen grote installaties bases, slechts 5.000 en 10.000 installeert, volgens ZDNet, maar in aanvulling op de gebruikersgegevens, de extensies ook geschraapt ³”advertenties en reclame metrieken (naam van de adverteerder, beeld en tekst van de advertentie, en de gebruiker interactie en reactie metrieken), en de gebruiker Ad Preferences (gebruiker reclame belangstelling informatie),³” ZDNet gemeld. Koper pas op voor wie u financiert: De gegevens werden herverpakt en verkocht als marketinginformatie.

logo SEO academie

Contact Info

Wijnhaven 6
2511 GA Den Haag

+070 1234567
info@seoacademie.nl

Maandag t/m vrijdag: 9:00 - 17:00

Copyright 2020 FRESHFACE ©  All Rights Reserved