Online blogs

We bieden een groot aantal online blogs aan om uw kennis te verbreden.

Een lijst van SEO’s Favoriete Boeken: Wat de Pro’s lezen…

Dit is niet uw typische blogpost over SEO, maar misschien wel de kennis achter wat SEO’s motiveert en begeleidt.

Ik stel een vraag op social media “Wat is je favoriete boek aller tijden?”.

De draad kreeg veel aandacht, dus ik dacht dat het geweldig zou zijn om ze samen te stellen hier in deze post.

Biografie

Van de levensverhalen van legendarische ondernemers en investeerders als Ray Dalio, Richard Branson en Phil Knight tot de inspirerende reis van Nelson Mandela, een van de grootste vrijheidsstrijders en politieke leiders van de 20e eeuw, deze biografieën staan op de boekenplanken van menig SEO. Andere boeken zoals: Long Walk To Freedom van Nelson Mandela, Principles van Ray Dalio, Shoe Dog van Phil Knight zijn ook erg in trek.

Zakelijk

Het is dan ook niet verwonderlijk dat boeken over het bedrijfsleven tot de favorieten van veel SEO’s behoren. Klassiekers als het “Orakel van Omaha”, Warren Buffett’s verzamelde essays zitten naast onmiskenbaar meer eigentijdse boekwerken als “How to Be F*cking Awesome” en Gino Wickman’s “Traction” die het Entrepreneurial Operating System introduceerde – een must-read voor iedereen die op zoek is naar de schaal van zijn of haar bedrijf. Boeken zoals: Building A Storybrand: Clarify Your Message So Customers Will Listen by Donald A. Miller, How To Be F*cking Awesome by Dan Meredith of The 4th Industrial Revolution by Klaus Schwab zijn ook favorieten.

Fictie

Al het werk en geen spel zorgt voor saaie SEO’s…

En terwijl sommigen misschien beweren dat de tijd die besteed wordt aan het lezen van fictie beter besteed kan worden, zijn wijzen zo divers als Tim Ferriss en voormalig president Barack Obama het daar sterk mee oneens.

Zelfs toen hij in functie was, legde Obama elke avond een uur opzij om te lezen, en vertelde de New York Times dat het lezen van fictie hem “beter in staat stelde om zich voor te stellen wat er gaande is in het leven van de mensen tijdens mijn presidentschap”. Boeken die hoog sturen onder de gemeenschap zijn: 50 Shades Of Grey van E. L. James, A Song Of Ice And Fire Series van George R. R. Martin Artemis Fowl van Kenneth Branagh,
Brave New World van Aldous Huxley.

Non-Fictie

Er is ook geen tekort aan klassiekers in de categorie Non-Fictie, met enkele van de grootste denkers die de mensheid hier ooit heeft voortgebracht.

Van Sun Tzu’s Art of War, tot de Bhagavad Gita, en de King James versie van de Heilige Bijbel, duizenden jaren van menselijke kennis en filosofie zijn in deze lijst opgenomen.

Maar het zijn niet allemaal oude teksten. Weggelopen bestsellers die hebben veranderd hoe velen van ons de wereld zien als Freakanomics, Antifragile, en Sapiens maken ook de snee.

Als je op zoek bent naar een respectabele boekenplank die zowel eeuwenoude als vooruitstrevende gedachten behandelt, kun je veel erger doen dan deze lijst als uitgangspunt te gebruiken. Antifragile voor Nassim Nicholas Taleb, Art Of War door Sun Tzu, Bhagavad-Gita As It Is van Vyasa
Diamond Sutra, First Mass Produced Book, Printed In China Around 1200 Years Ago van Edward Conze of Enchiridion Of Epictetus van Epictetus.

Zelfhulp / Zelfverbetering

Ik kan zonder aarzeling zeggen dat als ik twee van de boeken in deze sectie niet had ontdekt – The 4-Hour Workweek en The 7 Habits of Highly Effective People – mijn leven er vandaag de dag heel anders uit zou zien.

Ik weet zeker dat veel van de andere boeken die hieronder staan vermeld een vergelijkbare seismische impact hadden op het leven van de SEO’s die hen aanraadden.

Een van de voordelen van het zijn van een SEO is de vrijheid die het je kan geven om het leven te leiden op je eigen voorwaarden.

Deze zelfverbeterende boeken kunnen je echt helpen je leven te optimaliseren… 12 Rules Of Life van Jordan Peterson, Atomic Habits van James Clear, Be The Best You Can Be – Tips On Self Development: Self Improvement For A Successful Life van Casey Rivers And Alison Blevins,
Becoming Supernatural van Joe Dispenza of Goals van Brian Tracy.

logo SEO academie

Contact Info

Wijnhaven 6
2511 GA Den Haag

+070 1234567
info@seoacademie.nl

Maandag t/m vrijdag: 9:00 - 17:00

Copyright 2020 FRESHFACE ©  All Rights Reserved