Online strategie belangrijker dan ooit in 2021

Corona heeft de wereld flink veranderd. Niet alleen in het dagelijks leven omdat je een mondkapje op moe(s)t. Maar ook voor ondernemend Nederland. Vele bedrijven moesten gedwongen hun deuren sluiten met enorme omzetverlies tot gevolg. 

 

Al deze ondernemingen maakte afgelopen zomer de overstap naar online verkopen. Onderzoek wijst uit dat sinds Corona veel ondernemers hun weg naar online verkopen hebben gevonden. Helaas zijn er veel ondernemers (te) laat begonnen met hun online strategie in kaart brengen. 

 

Hulp bij online propositie

Veel online marketing bedrijven kregen ontzettend veel aanvragen van winkels en restaurants die hun online strategie wilden neerzetten of verbeteren. Vele hadden jarenlang door drukte of andere redenen hun online strategie uitgesteld en zagen dat nu hun concurrent(ie) online een voorsprong hadden. Want een webshop opzetten alleen is niet genoeg.

 

Er komt meer bij kijken. Een webshop alleen staat vrij snel, alleen hoe krijg je bezoekers op je webshop. Dat is een lastige vraag die voor vele ondernemers nog slecht te beantwoorden valt. Er zijn meerdere mogelijkheden om je klanten de weg naar jouw webshop te laten vinden. We brengen ze hieronder voor je in beeld. 

 

Adverteren

 

Adverteren is misschien wel de bekendste van deze mogelijkheden. Je kunt op verschillende kanalen advertenties inkopen en zo publiek naar jouw webshop halen. Het voordeel van adverteren is dat het vrij snel ingesteld kan worden en dat je ook vrij snel bezoekers op je webshop kunt verwachten. 

 

Het nadeel is echter dat het ook vrij prijzig is. Niet alleen betaal je een hoop geld aan bijvoorbeeld Google Ads (SEA) of Facebook ads om je advertenties te vertonen. Maar het kost ook een hoop geld om je advertenties goed in te stellen zodat je het juiste publiek bereikt. 

 

Dat zorgt er weer voor dat je het budget voor advertenties niet besteed aan mensen die toch niet geïnteresseerd zijn in jouw product. Al deze kosten bij elkaar gaan al snel in de honderden euro’s per maand zitten. 

 

SEO specialist

 

SEO – Search Engine Optimalisation

 

Een andere manier van publiek naar je webshop trekken is SEO, Search Engine Optimalisation. Hiermee worden de posities bedoelt die een website heeft in google, ZONDER, advertenties. Ook wel organische resultaten genoemd. 

 

Bij advertenties is het, heel kort door de bocht, zo dat wanneer je genoeg betaalt, je altijd bovenaan staat. Bij SEO komt er meer kijken. Het gaat om de organische resultaten waar in sommige gevallen niet eens advertenties getoond worden. 


Om bezoekers op je webshop te krijgen wil je in de top 3 staan van veel gebruikte zoektermen. Verkoop jij bijvoorbeeld Pannenkoekenmixen. Dan wil je bovenaan staan op het zoekwoord “Pannenkoekenmix kopen”. 

 

Hoe je dit het beste kan bereiken, dat is lastig om uit te leggen in 1 blog. Het beste wat wij ondernemers aan kunnen raden is om een SEO Specialist in de arm te nemen. De kosten hiervan zullen op lange termijn niet opwegen tegen de resultaten. Daarnaast is een SEO Specialist vaak goedkoper dan een SEA Specialist inclusief het budget dat je aan advertenties uitgeeft. 

 

Overigens wil het niet zeggen dat het een (SEO) het ander advertenties uitsluit. Vaak sluiten beide vakgebieden goed op elkaar aan. 

 

Mocht je naar aanleiding van dit artikel op zoek zijn naar een echte SEO specialist in het Westland dan zouden wij Three Marketeers aanraden. Met hun jarenlange kennis zijn ze echte toppers op het gebied van SEO en andere online marketing activiteiten. 

logo SEO academie

Contact Info

Wijnhaven 6
2511 GA Den Haag

+070 1234567
info@seoacademie.nl

Maandag t/m vrijdag: 9:00 - 17:00

Copyright 2020 FRESHFACE ©  All Rights Reserved