SEO voor slotenmaker websites

Ben je een slotenmaker of heb je een bedrijf die slotenmakerdiensten verleend? Dan ben je waarschijnlijk wel op zoek naar nieuwe klanten. Eigenlijk is het voor elk bedrijf wel gunstig om nieuwe klanten te krijgen. Maar hoe kom je nou in aanraking met die klanten, hoe vind je ze en hoe zorg je ervoor dat ze in aanraking komen met jouw bedrijf? Dat bespreken we in deze blog

Het belang van online zichtbaarheid

Als bedrijf is het belangrijk om online zichtbaar te worden. Vroeger kon je volstaan met een simpele advertentie in de krant, maar tegenwoordig voldoet dat niet meer. Alles is eigenlijk verplaatst naar online. Men surft online, deelt informatie met vrienden op social media en zoekt online naar bijvoorbeeld een restaurant.

Als slotenmaker is het dus ontzettend belangrijk om online marketing middelen in te zetten om het juiste resultaat te bereiken. Eén van die manieren is seo.

SEO staat voor Search Engine Optimization, wat de praktijk is van het verhogen van de kwantiteit en de kwaliteit van het verkeer naar uw website via organische zoekmachine resultaten.

Wat komt er kijken bij SEO?

Om de ware betekenis van SEO te begrijpen, laten we die definitie afbreken en kijken naar de onderdelen:

Kwaliteit van het verkeer. U kunt alle bezoekers in de wereld aantrekken, maar als ze naar uw site komen omdat Google hen vertelt dat u een bron bent voor Apple computers, terwijl u eigenlijk een boer bent die appels verkoopt, is dat geen kwaliteit verkeer. In plaats daarvan wil je bezoekers aantrekken die echt geïnteresseerd zijn in de producten die je aanbiedt.
Kwantiteit van het verkeer. Zodra je de juiste mensen hebt die doorklikken op de zoekmachine resultaten pagina’s (SERP’s), is meer verkeer beter.

Organische resultaten. Advertenties vormen een belangrijk deel van veel SERPs. Organisch verkeer is alle verkeer waar je niet voor hoeft te betalen.

Hoe SEO werkt

Je zou kunnen denken van een zoekmachine als een website die u bezoekt om te typen (of spreken) een vraag in een vak en Google, Yahoo!, Bing, of welke zoekmachine u ook gebruikt magisch antwoorden met een lange lijst van links naar webpagina’s die mogelijk uw vraag beantwoorden.

Dat is waar. Maar heb je er ooit bij stilgestaan wat er achter die magische lijsten links zit?

Het werkt als volgt: Google (of een andere zoekmachine die je gebruikt) heeft een crawler die informatie verzamelt over alle inhoud die ze op het internet kunnen vinden. De crawlers brengen al die 1-en en 0-en terug naar de zoekmachine om een index op te bouwen. Die index wordt dan door een algoritme geleid dat al die gegevens probeert te koppelen aan uw zoekopdracht.

SEO leren

Dit gedeelte van onze site is hier om u te helpen alles te leren wat u wilt over SEO. Als het onderwerp helemaal nieuw voor u is, begin dan helemaal bij het begin en lees de onlangs bijgewerkte Beginnershandleiding voor SEO. Als u advies nodig hebt over een specifiek onderwerp, graaft u in waar het u uitkomt.

Hier is een algemeen overzicht:

Een SEO-vriendelijke site bouwen

Als je eenmaal klaar bent om te beginnen met SEO, is het tijd om die SEO-technieken toe te passen op een site, of het nu een gloednieuwe is of een oude die je aan het verbeteren bent.

Deze pagina’s helpen u op weg met alles van het selecteren van een SEO-vriendelijke domeinnaam tot de beste praktijken voor interne links.

Inhoud en gerelateerde markup

Een site is pas echt een site als je inhoud hebt. Maar SEO voor inhoud heeft genoeg specifieke variabelen dat we het een eigen sectie hebben gegeven. Begin hier als u nieuwsgierig bent naar zoekwoordenonderzoek, hoe u SEO-vriendelijke teksten schrijft en het soort markup dat zoekmachines helpt te begrijpen waar uw inhoud echt over gaat.

On-site onderwerpen

Je hebt al veel geleerd over on-site onderwerpen door je te verdiepen in inhoud en gerelateerde markup. Nu is het tijd om technisch te worden met informatie over robots.txt.

logo SEO academie

Contact Info

Wijnhaven 6
2511 GA Den Haag

+070 1234567
info@seoacademie.nl

Maandag t/m vrijdag: 9:00 - 17:00

Copyright 2020 FRESHFACE ©  All Rights Reserved