Online blogs

We bieden een groot aantal online blogs aan om uw kennis te verbreden.

5 Sites om gratis afbeeldingen voor uw content te vinden

Content marketing is een krachtige techniek om uw merk of dienst onder de aandacht te brengen. Uit onderzoek is echter gebleken dat bezoekers van een site gemiddeld slechts zo’n 28% van de inhoud scannen, wat eigenlijk op 20% wordt geschat, dus het opnemen van beelden is cruciaal voor het behoud van de belangstelling.

Een eye-tracking studie vond dat het zigzaggen van beelden met tabellen of andere visuals populair is geworden om meer content op een pagina te absorberen, maar is er een manier om gratis beelden te vinden voor uw content?

We hebben een lijst van sites samengesteld waar u gratis beelden kunt vinden om unieke interesse aan uw content toe te voegen. Voordat u verder gaat, kijk dan eerst even naar mogelijke licentieproblemen die u kunt tegenkomen bij het zoeken naar gratis beelden.

Een korte opmerking over licenties

De meeste sites op deze lijst stellen u in staat om hun beeldmateriaal te gebruiken met weinig of geen beperkingen. Het is echter altijd verstandig om de licenties te controleren. Hieronder vindt u drie verschillende licenties die u kunt tegenkomen bij het verkrijgen van gratis beelden. Als u deze niet goed begrijpt, kunt u uiteindelijk hoge kosten betalen voor het gebruik van een beeld waar u geen recht op had.

Creative Commons: Creative Commons deelt een verscheidenheid aan informatie op het internet, die gratis kan worden gebruikt. Lees deze licentievoorwaarden zodat je vrijelijk of in het kader van hun licenties gebruik kunt blijven maken van hun diensten. Publiek domein: Deze beelden vallen niet onder een auteursrechtwet, wat betekent dat iedereen de beelden kan gebruiken en aanpassen of distribueren zoals hij/zij wenst. Idealiter zou het beeld moeten vermelden dat het in het publieke domein is. Royalty-vrij: Wat zijn royalty-vrije afbeeldingen? U kunt deze beelden gebruiken na betaling van een eenmalige vergoeding. Omdat er na betaling geen royalty’s verschuldigd zijn, kunt u het beeld ontelbare keren gebruiken omdat u dit recht hebt gekocht.

1) Creative Commons Zoeken

Kies of u beelden wilt toevoegen aan de inhoud om commerciële redenen of selecteer het vakje voor gratis beelden die ook kunnen worden aangepast of gewijzigd. In de onderstaande screenshot kunt u alle licentie- en public domain-opties zien; het is belangrijk dat u het verschil tussen beide kent.

2) Shutterstock

Shutterstock biedt een uitgebreide collectie van beelden in verschillende categorieën. Zodra u een zoekopdracht begint en enter selecteert, verschijnt er aan de linkerkant van het scherm een menu om de zoekparameters aan te passen. Beeldtype, oriëntatie, kleuren en mensendemografie zijn beschikbaar om de zoekopdracht te verfijnen. U kunt ook een visual voor redactionele of niet-redactionele doeleinden selecteren uit hetzelfde menu.

3) Unsplash

Download duizenden foto’s van Unsplash voor elk doel. Met zo veel om uit te kiezen, is deze site een smorgasbord van visuals die gemakkelijk de waarde van uw inhoud zal verhogen. Een eenvoudig menu rechtsboven in het scherm stelt u in staat om te filteren op oriëntatie, kleur en relevantie. Beweeg de muis over de afbeelding om het download-icoon te onthullen, en een snelle klik geeft u snel het gewenste beeld.

4) Burst door Shopify

Burst by Shopify heeft een grote collectie hoogwaardige visuals die naar behoefte kunnen worden gedownload. Hoewel Burst niet eist dat je hun donateurs crediteert, zien zij dit als een goede zaak. Burst by Shopify screenshot. Hoewel toeschrijving niet altijd mogelijk is, komt dit gebaar de fotografen ten goede als het wordt toegepast. Foto’s kunnen worden bewerkt, bijgesneden en op een andere manier worden gemanipuleerd om ze aan de intenties aan te passen.

5) Flickr

Maak een gratis account aan of voer een zoekopdracht uit zonder registratie. Zodra u een zoekwoord invoert, zoals “uil”, vinkt u het uitklapmenu “Elke licentie” aan en selecteert u welke categorie u wilt. Er worden geen speciale verklaringen gemaakt voor beeldtoewijzing, maar de FAQ sectie vraagt gebruikers om het adres van de beeldlink te gebruiken als een kwestie van beleefdheid. Als u geavanceerde functies van deze site wilt, moet u zich aanmelden voor het bewerken en het opslaan van geüploade afbeeldingen.

logo SEO academie

Contact Info

Wijnhaven 6
2511 GA Den Haag

+070 1234567
info@seoacademie.nl

Maandag t/m vrijdag: 9:00 - 17:00

Copyright 2020 FRESHFACE ©  All Rights Reserved