Online blogs

We bieden een groot aantal online blogs aan om uw kennis te verbreden.

Waarom is Content Marketing belangrijk? 5 Redenen

Content marketing is belangrijk omdat het bedrijven helpt het verkeer te stimuleren, vertrouwen met consumenten op te bouwen, conversies te verhogen en meer business te genereren. In deze post gaan we dieper in op waarom content marketing zo belangrijk is, verkennen we een paar succesvolle content marketing case studies en laten we u zien hoe u vandaag de dag met content marketing aan de slag kunt gaan.

1) Content marketing is een schaalbare langetermijnstrategie

Als u zich richt op het creëren van nuttige, altijd groene inhoud waar mensen naar op zoek zijn, heeft het de potentie om hoog te scoren in Google voor meer trefwoorden in de loop van de tijd. En dit genereert een consistente groei van het zoekverkeer.

2) Content marketing helpt u bij het koesteren en converteren van leads

Mensen zoeken zelden gewoon wat u verkoopt, klikken op uw website en kopen meteen. In plaats daarvan gaan ze op “reis”.
Eerst leren ze dat je bestaat. Dan leren ze hoe u hun problemen kunt helpen oplossen, waarom u de beste oplossing bent, en als u geluk hebt, worden ze uiteindelijk klant. Oftewel een marketingtrechter: In de zoektocht naar een product of dienst doorloopt een klant een aantal stappen. Van behoefteherkenning, informatie zoeken, evalueren van alternatieven, keuze van het verkoopkanaal, de feitelijke aankoop en de tevredenheid van het resultaat. Nu zijn er vele manieren om mensen in uw marketingtrechter te trekken en ze te voeden, maar content marketing is misschien wel een van de eenvoudigste en meest effectieve. Dit is hoe het in de praktijk zou kunnen werken:

“Content marketing is de kunst om precies te begrijpen naar welke informatie jouw doelgroep op zoek is. Je speelt in op deze behoefte met content die én de helpende hand biedt én verband houdt met de aanschaf of het gebruik van jouw producten of diensten. Deze content bied je vervolgens aan via een doordachte mix van on- en offline middelen en (sociale) media met als doel klanten aan te trekken en te binden.”

3) Content marketing helpt andere marketingkanalen te voeden

Het is niet eenvoudig om veel moderne marketingkanalen effectief te gebruiken zonder inhoud. Kijk bijvoorbeeld naar het social media profiel van elk merk. U zult vaak zien dat veel van wat ze delen, blogberichten en videocontent zijn. Het is hetzelfde verhaal voor e-mailmarketing. De meeste nieuwsbrieven bestaan voornamelijk om nieuwe inhoud te delen, zoals blogberichten en video’s.

Betaalde advertenties zijn een ander kanaal dat wordt gevoed door inhoud, vooral op sites zoals Facebook, waar populaire advertentieformaten video’s of blogberichten zijn.

En laten we ook de mond-tot-mondreclame niet vergeten, misschien wel het krachtigste marketingkanaal van allemaal. Als mensen via andere marketingkanalen worden blootgesteld aan uw inhoud, zullen ze die vaak delen met vrienden en collega’s.

4) Content marketing helpt bij het opleiden van potentiële klanten

Mijn theorie is dat mensen zich niet aanmelden voor jouw tool en dan leren hoe ze het moeten gebruiken. Mijn theorie is dat mensen eerst leren hoe ze uw tool moeten gebruiken, en dat ze zich aanmelden omdat ze weten hoe ze uw tool moeten gebruiken. Hieruit zou je je content kunnen aanpassen. Biedt iets aan waarmee gebruikers verder kunnen en dus niet een beginners tutorial. Op deze wijze heeft u veel meer aan uw potentiële klanten.

5) Content marketing is op de lange termijn vaak goedkoper

Onze ervaring is dat content marketing, in vergelijking met andere methoden voor het verwerven van verkeer, de meest kosteneffectieve manier is om gericht verkeer te verwerven. Een voorbeeld van een blog in Google met meer dan 193.000 zoekwoorden genereert naar schatting 451.000 maandelijkse zoekbezoeken. Als we dat verkeer via Google Ads zouden verwerven, zou dat naar schatting 795.000 dollar per maand (of 9,5 miljoen dollar per jaar) kosten. Hiermee kan ik redelijk zeggen dat content marketing goedkoper is dan betaalde advertenties op de lange termijn.

logo SEO academie

Contact Info

Wijnhaven 6
2511 GA Den Haag

+070 1234567
info@seoacademie.nl

Maandag t/m vrijdag: 9:00 - 17:00

Copyright 2020 FRESHFACE ©  All Rights Reserved